ESPADA

Reservation

You can order takeaway / delivery | Lisboa

In search of a restaurant with delicious traditional Portuguese cuisine, but don't know where to go? Welcome to the ESPADA restaurant. We're happy to offer you our tasty dishes and give you an amazing experience. For more variety we also serve international cuisine for you to enjoy. We also have air-conditioned areas, so you'll feel comfortable here, no matter the weather.

- Your new favourite restaurant with a variety of drinks - Our international cuisine offers an amazing selection of delicious, freshly prepared dishes just for you. Our excellent gourmet food and special local cuisine have something for every taste. At our restaurant you can enjoy our highly recommended tapas menus and fish dishes with an aromatic glass of wine – we'll help you choose the best combination. Our heavenly desserts or delectable tarts are perfect, not just for dessert, but any time you're in the mood for a tasty snack. You can enjoy an amazing dinner at our restaurant! Our free WiFi means you can go online whenever you like.

- Food restrictions, allergies and intolerances - We also offer our diners vegetarian creations – we take pride in catering to your needs. Gluten-free, lactose-free options are also available for guests who want to dine in peace and not worry about their allergies. Let us show you how important your needs are to us and just how delicious food with a special dietary requirement can be.

- Take-away available - You're always welcome, we don't do reservations so just come around for a great evening. After your meal you can pay either with cash or with VISA, debit card, contactless payments or MasterCard. If you'd like to enjoy our food in the comfort of your own home, you can simply go ahead and use our delivery service or pick up your order for takeaway. Hosting an event and need a caterer? We can help, to find out more get in touch with us today. We also cater for private events. For further information on bookings please contact us. We're open 6 days a week from 12:30 to 21:00, we're closed on Mondays.

Location

Click to display map

Your IP address will be sent to Google Maps.

Rua de São Paulo 28, Lisboa, 1200-428 Lisboa, Portugal

Make your reservation

+351213470514

Our opening times

Monday
closed
Tuesday
07:00 PM – 01:00 AM
Wednesday
07:00 PM – 01:00 AM
Thursday
07:00 PM – 01:00 AM
Friday
07:00 PM – 01:00 AM
Saturday
07:00 PM – 01:00 AM
Sunday
07:00 PM – 01:00 AM

Available payment options

Vouchers

About Us

ESPADA @ HOME

ESPADA @ HOME

T 21 347 05 14

https://www.facebook.com/ESPADArestaurante/videos/264639871239948/?t=1

ESPADA 
#espada #espadarestaurante https://www.facebook.com/ESPADArestaurante/videos/264639871239948/?t=1

In TIME OUT LISBOA

In TIME OUT LISBOA

https://www.timeout.pt/lisboa/pt/restaurantes/espada

Entalado entre a Cantina Peruana e o Za'atar – ambos de José Avillez – está o Espada, um novo restaurante de petiscos do mar inspirados nas cozinhas do mundo. 

Aqui é tudo para partilhar entre amigos e em boas doses, com vista para a Rua Cor-de-Rosa, e com um bar que serve de aperitivo à noite lisboeta. Por Editores da Time Out Lisboa

In NIT

In NIT

Há um novo restaurante no Cais do Sodré para quem adora peixe

Chama-se Espada e no menu estão em maioria as opções ligadas ao mar — só há um prato de carne. No Espada há peixe e produtos do mar preparados nas suas mais variadas formas: grelhado, em tacos, ceviche ou tártaros.

É o mais recente projeto da rua de São Paulo e abriu no final de outubro. Fica no número 28, é vizinho dos novos conceitos do chef José Avillez naquela zona. No piso térreo fica o bar, também aberto a todos os visitantes do Cais do Sodré que queiram beber um copo. Ali pode pedir uma bebida, antes de seguir para o piso superior onde está o restaurante.

O Espada tem nome de peixe, mas não há nenhuma opção com essa variedade no menu. “Escolhemos o nome por ser um peixe, por ser fácil de decorar e também por ser assim que chamamos um dos sócios, o Francisco Espadinha”, explica à NiT Joana Rebelo. Tem 40 anos e juntamente com o marido, Pedro Rebelo, já têm outros espaços de restauração em Lisboa.O casal juntou-se agora aos amigos Francisco e Nuno Deus Pinheiro, que nunca tiveram nada ligado à área. “Há algum tempo que pensávamos abrir um restaurante dedicado ao peixe, mas não de uma forma tradicional. Queríamos mostrar as outras formas de como é provado no mundo, além do tradicional grelhado em Portugal.” Todos os dias têm peixe fresco pronto a ser grelhado. O preço é ao quilo e difere consoante a variedade escolhida. Depois no menu encontra tostadas de atum com abacate (7€), algas crocantes com pasta de lavagante (8€) ou tártaro de atum com manga e malagueta (8€). Tem ainda diferentes variadas de tacos de peixe, como o de lavagante (8€), polvo (6€) ou salmão (9€), e os tatakis de salmão e atum (9€). Experimente ainda a burrata com camarão braseado e trufa (12€) ou a tempura de camarão com molho de caril (8€). Todas as opções do Espada são para partilhar, assim como o rib eye, a única carne do menu. Há de 300 e 600 gramas (custa desde 24€). O preço inclui dois acompanhamentos. Legumes grelhados, cogumelos salteados e batata doce assada são algumas das opções. As obras no novo Espada demoraram oito meses. O restaurante tem capacidade para 60 pessoas. Os peixes serviram também de inspiração para uma das obras que decoram o novo espaço: um peixe gigante feito com molduras sobrepostas. Quem manda nisto tudo Nome: Joana Rebelo Idade: 40 anos Prato favorito: burrata de camarão Maior guilty pleasure: tarte chocolate com caramelo salgado Convença-nos a visitar este espaço: “A cozinha do Espada não deixa de navegar pelo mundo, mas dedica uma atenção especial à riqueza gastronómica da costa nacional.” Carregue na galeria para saber mais sobre o novo Espada.

AS NOSSAS ESPECIALIDADES

AS NOSSAS ESPECIALIDADES

LISBOA

TOSTADAS DE SARDINHA 

TACOS DE LAVAGANTE

ATUM BRASEADO COM BURRATA E PESTO

TEMPURA DE GAMBAS COM MOLHO CARIL

PEIXE GRELHADO

LINGUINI NERO COM CARABINEIROS

E para que o momento seja realmente perfeito, aconselhamos que não saia do ESPADA sem provar o RYBEYE mais famoso do bairro!

O final apoteótico acontece com a tarte de caramelo salgado, outro ex-libris do ESPADA.


*****

SARDINE TOAST

LOBSTER TACOS

TUNA BRAISED WITH BURRATA AND PESTO

SARDINE TOAST

GRILLED FISH 

And for the moment to be really perfect we advise you not to leave the sword without proving the most famous RYBEYE in the neighborhood!

The finale apotheosis happens with the tart of salted caramel, another ex-libris of ESPADA.

O MAR É O FIO CONDUTOR E O MUNDO É O LIMITE

O MAR É O FIO CONDUTOR E O MUNDO É O LIMITE

NOVIDADES NO CAIS DO SODRÉ

O ESPADA é uma viagem à mesa pelos sabores do mar. 

Num ambiente informal e contemporâneo, desenhado pelo arquitecto Pedro Lima, onde se privilegia a experiência, o ESPADA em Lisboa é uma viagem de histórias em diferentes lugares pelo mundo fora, onde a essência é a partilha.

Aqui à mesa, partilham-se as histórias, os pratos e os segredos.

Com um serviço de mesa até altas horas e um bar disponível para os que também vêm dançar ou apenas beber um copo, o ESPADA é o restaurante onde o mar se funde com a cosmopolita e genuína noite lisboeta.


*****

ESPADA is a journey through the flavors of the sea.

In an informal and contemporary environment, the Pedro Lima project, where experience is privileged, the ESPADA in Lisbon is a journey of stories in different parts of the world, where the essence is a sharing.

Here at the table, they share themselves as stories, dishes and secrets.

With a late-night table service and a bar available for those who do and drink a glass, ESPADA is the restaurant where the sea merges with a cosmopolitan and genuine Lisbon nightlife.

Our services

Everything at a glance

Send us your message.

Please enter your name.
Please enter your e-mail address.
Please enter your phone number.
Please enter your subject.
Please enter your message.
Your message has been sent. We will get back to you soon.
Failed to send Message.
Twitter_Logo_Blue